Sharish Blue Magic Gin – 50cl
Sharish Blue Magic Gin – 50clDe Clitoria ternatea of Kittelbloem wordt in Zuid-Oost-Azië frequent gebruikt om gerechten mee te kleuren. Dat was ook António Cuco, de bedenker en distiller van Sharish Gin, opgevallen en hij besloot prompt om een blauwe en magische variant van zijn gin op de markt te brengen. De Sharish Blue Magic is een florale gin met aardbei, framboos en de kittelbloem in de hoofdrol en het tegengewicht komt van gember, engelwortel, kaneel, kardemom en jeneverbes. De gin toont zijn magische krachten wanneer er tonic wordt bijgevoegd. De PH waarde van de tonic laat de blauwe gin immers roze kleuren.
Sharish Gin – 50cl
Sharish Gin – 50clLentamente destilado no Alentejo staat er op de fles van Sharish te lezen. Deze zoet-florale gin wordt inderdaad langzaam gedistileerd in het dorpje Monsaraz in de Alentejo, een streek in het zuiden van Portugal. Autodidact-distiller Antonio Cuco plaatst de lokale appel centraal in deze gin. De Bravo de Esmolfe heeft een beschermde status (PDO) en mag enkel in deze regio worden gekweekt en in verwerkt in producten. Met tonnen ervaring als florist en restaurateur selecteerde Cuco enkel Portugese botanicals zoals plaatselijke sinaasappelen, citroenen, limoenen en citroenverbena die afzonderlijk worden gedistilleerd. Die worden samen met distillaties van kaneel, kruidnagel en vanille geblend tot de Sharish Gin waarin appel, kaneel en vanille de bovenhand hebben. De unieke fles heeft trouwens de vorm van de skyline van het dorpje Monsaraz dat op het etiket staat afgebeeld.
Sharish Gin Miniatuur – 5cl
Sharish Gin Miniatuur – 5clLentamente destilado no Alentejo staat er op de fles van Sharish te lezen. Deze zoet-florale gin wordt inderdaad langzaam gedistileerd in het dorpje Monsaraz in de Alentejo, een streek in het zuiden van Portugal. Autodidact-distiller Antonio Cuco plaatst de lokale appel centraal in deze gin. De Bravo de Esmolfe heeft een beschermde status (PDO) en mag enkel in deze regio worden gekweekt en in verwerkt in producten. Met tonnen ervaring als florist en restaurateur selecteerde Cuco enkel Portugese botanicals zoals plaatselijke sinaasappelen, citroenen, limoenen en citroenverbena die afzonderlijk worden gedistilleerd. Die worden samen met distillaties van kaneel, kruidnagel en vanille geblend tot de Sharish Gin waarin appel, kaneel en vanille de bovenhand hebben. De unieke fles heeft trouwens de vorm van de skyline van het dorpje Monsaraz dat op het etiket staat afgebeeld.
Sharish Gin Pêra Rocha do Oeste Colheita 2015 – 50cl
Sharish Gin Pêra Rocha do Oeste Colheita 2015 – 50clSharish Gin Pêra Rocha do Oeste Colheita 2015 – 50cl
Sharish Gin Pêra Rocha do Oeste Colheita 2015 – 50clDe Pêra Rocha, letterlijk te vertalen als ‘rotspeer’, is een Portugese perenvariëteit die in 1836 voor de eerste keer werd gekweekt door António Rocha in Sintra. De peer kreeg in 2003 een beschermde PDO status in de Oeste en wordt ver buiten de Portugese landsgrenzen gewaardeerd omwille van zijn sappigheid en zijn zoete smaak. Reden te over dus voor Antonio Cuco om een gin te creëren op basis van deze peer. Deze gelimiteerde gin gebruikt de perenoogst van 2015 en is een waardige tegenhanger van de reguliere Sharish Gin waarin appel de hoofdrol speelt. Met een complexe samenstelling van zestien (lokale) botanicals krijgt deze Pêra Rocha een zacht-spicy karakter met florale toetsen van peer en vlierbloesem en een subtiele droogheid van jeneverbes, angelica en dennenaalden. Van deze gin zijn 9999 genummerde flessen op de markt.