135 East Hyogo Dry Gin – 70cl
€32,00
De 135 Hyogo Dry gin is genoemd naar de Hyogo prefectuur waar de Kaikyo distilleerderij gevestigd is, meer bepaald in de stad Akashi, die op 135° oosterlengte ligt. Geïnsipreerd door de belangrijke Taisho periode waarbij de Japanse cultuur open stond voor invloeden van de Westerse cultuur, koos meesterdistilleerder en -blender Kimio Yonezawa drie traditionele Westerse botanicals en vijf unieke Japanse botanicals voor de creatie van deze opmerkelijke gin. Elke botanical wordt apart gedistilleerd onder vacuüm condities om de optimale smaak en aroma te capteren. Nadien worden de acht distillaten samengebracht met een scheutje distillaat van de traditionele Akashi-Tai’s Junmai sake tot deze artisanale Japanse gin. In de neus merken we overwegend de floraliteit van sencha thee met citrustoetsen van korianderzaad, yuzu en limoen. In de mond krijgen die het gezelschap van bitters van jeneverbes en shisoblad die uitlopen in een warme, peperige afdronk met sanshopeper die in bedwang wordt gehouden door het sakedistillaat.
Uitverkocht
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 42% |
---|---|
Botanicals | engelwortel, jeneverbes, korianderzaad, limoen, sake, sansho peper, sencha thee, shisoblad, yuzu |
Dranksoort | Gin |
Land | Japan |
Website | https://akashisakebrewery.com/brands/135-east/ |
Tonic | Fever-Tree Indian tonic |
Volume | 70 cl |
Soort | Gin |
Beschrijving
De 135 Hyogo Dry gin is genoemd naar de Hyogo prefectuur waar de Kaikyo distilleerderij gevestigd is, meer bepaald in de stad Akashi, die op 135° oosterlengte ligt. Geïnsipreerd door de belangrijke Taisho periode waarbij de Japanse cultuur open stond voor invloeden van de Westerse cultuur, koos meesterdistilleerder en -blender Kimio Yonezawa drie traditionele Westerse botanicals en vijf unieke Japanse botanicals voor de creatie van deze opmerkelijke gin. Elke botanical wordt apart gedistilleerd onder vacuüm condities om de optimale smaak en aroma te capteren. Nadien worden de acht distillaten samengebracht met een scheutje distillaat van de traditionele Akashi-Tai’s Junmai sake tot deze artisanale Japanse gin. In de neus merken we overwegend de floraliteit van sencha thee met citrustoetsen van korianderzaad, yuzu en limoen. In de mond krijgen die het gezelschap van bitters van jeneverbes en shisoblad die uitlopen in een warme, peperige afdronk met sanshopeper die in bedwang wordt gehouden door het sakedistillaat.