Mombasa Club Dry Gin – 70cl
€35,95
De Mombasa Club Dry Gin wordt gedistilleerd volgens een origineel recept uit 1888, wanneer de Imperial British East Africa Company nog de plak zwaaide over Zanzibar, nu Kenia. De Britse kolonisten stichtten er de legendarische Mombasa Club waar de leden konden genieten van frisse cocktails waaronder gin. Met het originele recept als basis, werd de Mombasa Club Dry Gin geboren in de Londense Thames Distillery. De gin wordt er gedistilleerd met een drievoudig distillatieprocédé, waarna het hart naar Spanje wordt verscheept waar het op de juiste sterkte wordt gebracht en wordt klaargemaakt voor distributie en verkoop. Het spicy aroma verraadt het gebruik van jeneverbes, kruidnagel en komijn samen met korianderzaad dat voor de citrustoets zorgt. Een lichte zoetheid op de tong baant de weg voor meer specerijen zoals zwarte peper, salie en curryblad. De afdronk is droog en herbaal met veel jeneverbes.
Op voorraad
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 41,5% |
---|---|
Website | http://www.mombasagin.com |
Botanicals | cassia, curryblad, engelwortel, jeneverbes, komijn, korianderzaad, kruidnagel, salie, zwarte peper |
Soort | Gin |
Merk | Mombasa |
Land | UK |
Volume | 70 cl |
Tonic | Fentimans Tonic Water |
Beschrijving
De Mombasa Club Dry Gin wordt gedistilleerd volgens een origineel recept uit 1888, wanneer de Imperial British East Africa Company nog de plak zwaaide over Zanzibar, nu Kenia. De Britse kolonisten stichtten er de legendarische Mombasa Club waar de leden konden genieten van frisse cocktails waaronder gin. Met het originele recept als basis, werd de Mombasa Club Dry Gin geboren in de Londense Thames Distillery. De gin wordt er gedistilleerd met een drievoudig distillatieprocédé, waarna het hart naar Spanje wordt verscheept waar het op de juiste sterkte wordt gebracht en wordt klaargemaakt voor distributie en verkoop. Het spicy aroma verraadt het gebruik van jeneverbes, kruidnagel en komijn samen met korianderzaad dat voor de citrustoets zorgt. Een lichte zoetheid op de tong baant de weg voor meer specerijen zoals zwarte peper, salie en curryblad. De afdronk is droog en herbaal met veel jeneverbes.