Oxley Cold Distilled London Dry Gin – 100cl
€66,99
Bij de lancering in 2010 zette Oxley Gin zowel de ginwereld als de wetenschappelijke wereld op zijn kop. Acht jaar en 38 recepten had men nodig om de productie van deze gin op punt te zetten. Het revolutionaire van deze gin zit hem in de distilleermethode die een vacuümomgeving gebruikt waardoor er bij -5°C (normaal bij 78,5°C) wordt gedistilleerd. De 14 botanicals worden 15 uur lang gemacereerd in pure graanalcohol en in one shot gedistilleerd, waardoor deze gin het predicaat ‘London Dry Gin’ mag voeren. In zeer kleine batches van slechts 25 liter wordt vijf maal per week gedistilleerd, wat ongeveer 600 flessen oplevert. Bij de gebruikte botanicals horen jeneverbes, moerasspirea, cacao, pompelmoes, anijszaad, vanille, moerasspirea, sinaasappel en citroen.
Op voorraad
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 47% |
---|---|
Website | http://www.oxleygin.com |
Botanicals | anijszaad, cacao, cassia, citroen, grains of paradise, iriswortel, jeneverbes, korianderzaad, moerasspirea, nootmuskaat, pompelmoes, sinaasappel, vanille, zoethout |
Soort | Gin |
Merk | Oxley |
Land | UK |
Volume | 100 cl |
Tonic | Thomas Henry Tonic Water |
Beschrijving
Bij de lancering in 2010 zette Oxley Gin zowel de ginwereld als de wetenschappelijke wereld op zijn kop. Acht jaar en 38 recepten had men nodig om de productie van deze gin op punt te zetten. Het revolutionaire van deze gin zit hem in de distilleermethode die een vacuümomgeving gebruikt waardoor er bij -5°C (normaal bij 78,5°C) wordt gedistilleerd. De 14 botanicals worden 15 uur lang gemacereerd in pure graanalcohol en in one shot gedistilleerd, waardoor deze gin het predicaat ‘London Dry Gin’ mag voeren. In zeer kleine batches van slechts 25 liter wordt vijf maal per week gedistilleerd, wat ongeveer 600 flessen oplevert. Bij de gebruikte botanicals horen jeneverbes, moerasspirea, cacao, pompelmoes, anijszaad, vanille, moerasspirea, sinaasappel en citroen.