Productdetails

Aanbieding!

Thomas Dakin Small Batch Gin – 70cl

42,00

Thomas Dakin Small Batch Gin is de vierde gin die werd gecreëerd door master-distiller Joanne Moore en wordt gedistilleerd bij G&J Greenall Distillers in Warrington. De gin ontleent zijn naam aan Thomas Dakin die in 1761 in Warrington een gin distilleerderij opstartte die uitgroeide tot het huidige G&J Greenall. Moore nam de geschiedenis van Manchester als inspiratie voor deze gin en baseerde zich op de gewoonte om vermoeide reizigers op weg van of naar London een verfrissend en energetisch drankje voor te schotelen met de lokale mierikswortel of ‘red cole’. Deze gin balanceert tussen fris-zoete citrustoetsen en de hartige scherpte van mierikswortel en cubeb peper in de afdronk met een constante aanwezigheid van jeneverbes. Het ietwat romig mondgevoel completeert de ervaring en maakt van deze gin een sterk staaltje van distilleerkunst die we van Moore ondertussen gewoon zijn.

Uitverkocht

Vergelijk
Artikelnummer: SKU-GRTHOMASDAKIN-70 Categorieën: ,

Deel dit product

Extra informatie

Alcohol

42%

Website

http://www.thomasdakin.com

Botanicals

cubeb peper, engelwortel, jeneverbes, korianderzaad, mierikswortel, pompelmoesschil, sinaasappelschil, zoethout

Soort

Gin

Land

Engeland

Volume

70 cl

Tonic

Thomas Henry Tonic Water

Beschrijving

Thomas Dakin Small Batch Gin is de vierde gin die werd gecreëerd door master-distiller Joanne Moore en wordt gedistilleerd bij G&J Greenall Distillers in Warrington. De gin ontleent zijn naam aan Thomas Dakin die in 1761 in Warrington een gin distilleerderij opstartte die uitgroeide tot het huidige G&J Greenall. Moore nam de geschiedenis van Manchester als inspiratie voor deze gin en baseerde zich op de gewoonte om vermoeide reizigers op weg van of naar London een verfrissend en energetisch drankje voor te schotelen met de lokale mierikswortel of ‘red cole’. Deze gin balanceert tussen fris-zoete citrustoetsen en de hartige scherpte van mierikswortel en cubeb peper in de afdronk met een constante aanwezigheid van jeneverbes. Het ietwat romig mondgevoel completeert de ervaring en maakt van deze gin een sterk staaltje van distilleerkunst die we van Moore ondertussen gewoon zijn.

Merk

Thomas Dakin