Tastings

Gin Tastings & Workshops

Proeven en genieten staan centraal bij de Brugse Gin Club. Om de verrassende smaken, boeiende aroma’s en onverwachte kleuren uit de boeiende ginwereld nog beter te kunnen ontdekken, organiseert de Brugse Gin Club verschillende soorten proeverijen, tastings en workshops bij je thuis, op een locatie van je keuze of in onze eigen gin bar in Brugge vanaf 8 personen.

Met onze gegarandeerd No Worries ooncept zorgen wij voor alle lasten zodat jij optimaal kan genieten met je gasten. Wij nemen de organisatie, uitwerking en logistiek voor onze rekening van de planning tot aan de afwas.

Boek een formule of laat je inspireren door volgende voorstellen. Contacteer ons voor een offerte of laat ons een tasting of gin-event op maat van uw budget en tijdsbestek maken.

Ginex Gin Tasting

Duur: 2,5-3u

Op deze Gin Exploration, kortweg GinEx, neemt onze Ginologist je mee op een boeiende wereldreis vol aroma’s, smaken, geuren en zelfs kleuren van gin. Na een korte inleiding over de productiewijze en de verschillende types van gin worden 5 merkwaardige gins met hun garnituren en tonics gepresenteerd. We ruiken en proeven elke gin puur en in combinatie met de garnituren en tonics. Elke deelnemer krijgt een speciaal voor deze GinEx uitgegeven Gin Journal die ons helpt bij het beschrijven, proeven, vergelijken en herinneren van de wonderlijke gins. Bij elke gin en elke tonic wordt het achtergrondverhaal verteld over de distilleerderij en de makers, en komen de verschillende botanicals aan bod die elke gin zijn unieke karakter geven. De tasting wordt doorspekt met weetjes, verhalen en anekdotes uit de gin-geschiedenis en je komt zelfs te weten hoe je zelf op een eenvoudige manier je eigen gin kan maken.

Gin Fun

Duur: 1,5-3u

Gin Fun is dé ideale formule voor je receptie, aperitief of informeel networking event, zowel op verplaatsing als in onze eigen Brugse Gin Club Gin Bar. Tijdens de duur van de receptie of het event worden een aantal merkwaardige Gin & Tonics geserveerd met respect voor je budget en tijdsbestek. Deze gins worden samen met hun garnituren en tonics kort toegelicht zonder de flow van de receptie of het networking event te verstoren. Onze Ginologist mengt zich na elke korte toelichting discreet tussen de aanwezigen en is zo aanspreekbaar voor wie verdere informatie wil over de aroma’s, smaken en het achtergrondverhaal van de gins en de tonics.

Gintro

Duur: 20-30min

Wie in minder dan een half uur de wondere wereld van de Gin wil ontdekken, heeft met deze Gintro de ideale formule te pakken. Terwijl jullie genieten van een ‘Perfect Served’ Gin & Tonic, ontsluiert onze Ginologist de meest aromatische geheimen van vijf curieuze gins en hun botanicals. Daarna ga je zelf aan de slag met je ogen, neus en smaakpapillen en proef je de verschillende gins met pipetjes en op je eigen tempo. Wie wil kan zijn of haar proef- en andere notities kwijt in een persoonlijke Gin Journal, een handig notitieboekje dat speciaal door Brugse Gin Club werd ontwikkeld. Ondertussen is onze ginologist beschikbaar om op alle vragen te beantwoorden. De Gintro is de perfecte invulling als ontspannende en verfrissende entr’acte tijdens evenementen, meetings en vergaderingen of kan als verrassend aperitief of after-dinner keuvelmoment worden geboekt.

Gin Sips

Duur: 2–2,5u

Met de Gin Sips sluit de Brugse Gin Club aan bij de klassieke Gin tasting. Na een korte introductie over de geschiedenis, de productiewijze en de verschillende types van gin ontdekken de deelnemers acht verschillende gin ‘sips’. De gins worden puur geproefd en de deelnemers proberen die te situeren op het smakenrozet in de Gin Journal. Bij elke gin wordt het achtergrondverhaal verteld over de productie en komen de verschillende botanicals aan bod die elke gin zijn unieke karakter geven. De tasting wordt doorspekt met weetjes, verhalen, anekdotes en inside information. We sluiten de Gin Sips tasting af met de Ginparade-verkiezing en een ‘Perfect Served’ Gin & Tonic van de eigen favoriet.

Ginology Gin Bar

Duur: Onbeperkt

De Brugse Gin Club geeft uw feesten en evenementen een unieke toets met een Ginology Gin Bar die volledig op jouw maat wordt uitgewerkt. Vanachter de Ginology Gin Bar serveren onze Ginologists je gasten een keuze van minimaal vijf opmerkelijke Gin & Tonics met de bijhorende garnituren. Wil je meer gins toevoegen aan de bar? Dat is geen enkel probleem met een permanente voorraad van 375 verschillende gins. Naargelang de wensen van de klant kunnen de gins ook puur of on the rocks worden geserveerd of worden aangeboden in cocktails. We voorzien ook overzichtelijke en gepersonaliseerde bar menu’s met uw logo en beknopte informatie over de gepresenteerde combinaties. Gedurende het hele evenement zijn onze Ginologists vanzelfsprekend beschikbaar voor verdere uitleg.

High Gin

Duur: 1,5-2u | 2,5-3u [Met Kookworkshop]

Verschillende gins bespelen moeiteloos het zoetere register en combineren perfect met bijpassende zoete amuses en dessertjes. Hoog tijd dus om de traditionele High Tea te vervangen door een spannende High Gin. Tijdens de High Gin worden drie uitzonderlijke gins gepresenteerd en geserveerd met een zoete lekkernij. We starten met een frisse Gin Tonic met garnituur om vervolgens een warme Gin Cocktail te proeven en te eindigen met een pure zoete Gin. Bij elke gin wordt het achtergrondverhaal verteld over de productie en komen de verschillende botanicals aan bod die elke gin zijn unieke karakter geven. De namiddag wordt doorspekt met weetjes, verhalen en anekdotes, maar er is ook ruim de tijd om het onder elkaar gezellig te maken. Deze unieke High Gin formule van de Brugse Gin Club geeft een moderne twist aan het traditionele koffie- of theemoment.

Optie: De High Gin kan ook als workshop worden geboekt. In een extra uur worden samen de bijpassende zoete amuses en desserts gemaakt waarna de High Gin degustatie volgt. Iedereen krijgt de receptjes mee naar huis.

Urban Gin

Duur: 1,5-2u | 2,5-3u [Met Kookworkshop]

Met zijn uitgesproken frisheid en zijn kruidige of florale aroma’s is Gin een perfecte aperitiefdrank. In combinatie met aangepaste hartige amuses en gerechtjes zet Gin de smakpapillen op scherp. Met het unieke Urban Gin concept tillen we de hippe gin craze naar het hogere niveau van de foodpairing. Drie unieke Gins worden gecombineerd met kleine warme en koude gerechtjes die ondersteunend of contrasterend werken. De Gins worden tweemaal als Perfect Served Gin Tonic gepresenteerd en eenmaal in een Gin Cocktail. Bij elke gin wordt het achtergrondverhaal verteld over de distillerij of makers en de verschillende botanicals die elke gin zijn unieke karakter geven. Het Urban Gin moment wordt doorspekt met weetjes, verhalen en anekdotes, maar er is ook ruim de tijd om het onder elkaar gezellig te maken. Deze unieke Urban Gin formule van Brugse Gin Club geeft een moderne twist aan het traditionele aperitief.

Optie: De Urban Gin kan ook als workshop worden geboekt. In een extra uur worden samen de bijpassende warme en koude gerechtjes gemaakt waarna de Urban Gin degustatie volgt. Iedereen krijgt de receptjes mee naar huis.

Loading Evenementen

Evenementen in januari 2023

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

  • Er zijn geen resultaten gevonden.

Calendar of Evenementen

Calendar of Evenementen
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze shop te bezoeken.

Or

Ben je ouder dan 18 jaar?