Copenhagen Dry Gin – 50cl
Copenhagen Dry Gin – 50clIn een eeuwenoude distillerij in het picturesque Bryggergården aan de Øresund zee, maakt Henrik Brinks deze gedurfde gin met slechts twee ingrediënten: jeneverbes en propolis. De basisalcohol is 100% afkomstig uit honingwijn (mede) en wordt vacuum gedistilleerd met jeneverbes. Naderhand wordt het resultaat geïnfuseerd met een propolisdistillaat. Propolis is de lijm die bijen oogsten uit boomsappen om er de honingraten mee te bouwen en te verzegelen en heeft een harsig maar toch floraal aroma. De neus van deze volledig handgemaakte gin opent met sterke jeneverbes en florale tonen van honing en appel. Op de tong breekt de alcohol de droge jeneverbes snel af en doet de honing zijn werk met zijn florale toetsen en zijdeachtig mondgevoel dat lang nazindert in de afdronk. Een fantastische ontdekking voor puristen en gin afficionado’s.
Copenhagen Oak Gin Limited Belgian Edition 2017 – 50cl
Copenhagen Oak Gin Limited Belgian Edition 2017 – 50cl€450,00Toevoegen aan winkelwagen
Copenhagen Oak Gin Limited Belgian Edition 2017 – 50cl
Copenhagen Oak Gin Limited Belgian Edition 2017 – 50clSpeciaal voor de Belgische markt liet Henrik Brinks van de Copenhagen Distillery een blend van de Copenhagen Dry Gin en de Copenhagen Orange Gin gedurende drie maanden lageren op een Pedro Jiminez sherryvat. Deze zeer beperkte oplage van slechts 100 flesjes verenigt vakmanschap, traditie en innovatie en bevat alles waar deze distileerderij uit het pittoreske Bryggergården aan de Øresund zee voor staat. De harsig-zoete droogte van de Copenhagen Dry Gin vormt de gedroomde basis voor het pittige en fruitige karakter van de Copenhagen Orange. De lagering op sherryvat voegt extra sinaasappel, fijne houttoetsen van eik en noten van koffie toe aan deze gedurfde blend. Zeer exclusief en perfect om puur van te nippen!
Inverroche Gin Classic – 70cl
Inverroche Gin Classic – 70clNa vier jaar van experimenteren met een kleine stookketel en lokale botanische ingrediënten, openden Lorna en Rohan Scott in 2011 hun Inverroche distilleerderij bij het kustplaatsje Stillbaai in de Western Cape waar de Goukou rivier in de Indische Oceaan stroomt. Ze lanceerden meteen een gin-trilogie waarin fynbos de hoofdrol speelt: Inverroche Classic, Amber en Verdant. Inverroche is een samentrekking van het Keltische woord ‘Inver’ dat samenvloeiing betekent en het Franse woord ‘roche’ dat rots betekent. Fynbos is een verzamelnaam voor meer dan 9000 verschillende plantensoorten die in een dichte concentratie groeien in de Cape Floral Kingdom, één van de slechts zes zogenaamde floral kingdoms ter wereld. Voor de productie van de drie gins worden er telkens 20 tot 30 verschillende fynbos variëteiten gebruikt die op een verantwoorde manier worden geplukt.
De Inverroche Classic wordt gestookt met pure alcohol van suikerriet en het systeem van vapour infusion waarbij de botanicals in manden in de alcoholdampen worden gehangen. De fynbos in deze gin komt van de Limestone streek en zorgen voor een mooie prominente citrustoets met een florale achtergrond. De Fynbos zorgt voor een exotisch en intrigerend karakter met toetsen van roos, citrus en grassige jeneverbes.
Inverroche Gin Verdant – 70cl
Inverroche Gin Verdant – 70clNa vier jaar van experimenteren met een kleine stookketel en lokale botanische ingrediënten, openden Lorna en Rohan Scott in 2011 hun Inverroche distilleerderij bij het kustplaatsje Stillbaai in de Western Cape waar de Goukou rivier in de Indische Oceaan stroomt. Ze lanceerden meteen een gin-trilogie waarin fynbos de hoofdrol speelt: Inverroche Classic, Amber en Verdant. Inverroche is een samentrekking van het Keltische woord ‘Inver’ dat samenvloeiing betekent en het Franse woord ‘roche’ dat rots betekent. Fynbos is een verzamelnaam voor meer dan 9000 verschillende plantensoorten die in een dichte concentratie groeien in de Cape Floral Kingdom, één van de slechts zes zogenaamde floral kingdoms ter wereld. Voor de productie van de drie gins worden er telkens 20 tot 30 verschillende fynbos variëteiten gebruikt die op een verantwoorde manier worden geplukt.
De Inverroche Verdant wordt gestookt met pure alcohol van suikerriet en het systeem van vapour infusion waarbij de botanicals in manden in de alcoholdampen worden gehangen. De botanicals van deze gin komen uit de bergstreek en zorgen voor florale toetsen met aardse basisnoten. Na de distillatie ondergaat het distillaat een maceratie met dezelfde fynbos. Dit voegt een extra smaaklaag toe en een goud-groene schijn. De smaak is fris-floraal met een lichte aciditeit.
Njord Mother Nature – 50cl – Exclusiviteit
Njord Mother Nature – 50cl – ExclusiviteitNjord Mother Nature – 50cl – Exclusiviteit
Njord Mother Nature – 50cl – ExclusiviteitEnkele jaren geleden bouwden Troels Præst Andersen en Lars Toke Graugaard het voormalig pompstation van Aarhus in Sydhavnen om tot de eerste Deense distilleerderij sinds 1881. Ze vernoemden hun distilleerderij naar de mythische Viking god Njord die waakt over een vruchtbaar kustland. In de Spirit of Njord micro-distilleerderij worden maximaal 300 flessen per dag gedistilleerd. Hiervoor maken ze zoveel mogelijk gebruik van lokaal geplukte botanicals zoals duindoorbes, heide, spar en zeewier. De basisalcohol voor deze oringele Mother Nature wordt gestookt van aardappelen en de gin wordt gedistilleerd met acht eigenzinnige botanicals waaronder den, duindoornbes, lievevrouwbedstro en lijsterbes. De complexe smaakstructuur met milde herbale zoetheid onthult zich laagje per laagje en doet denken aan een Deens bos. Een gin voor kenners! Deze uitzonderlijke complexe gin van Deense topkwaliteit is exclusief te verkrijgen bij ginroom en zolang de voorraad strekt.
Njord Sun and Citrus – 50cl – Exclusiviteit
Njord Sun and Citrus – 50cl – ExclusiviteitNjord Sun and Citrus – 50cl – Exclusiviteit
Njord Sun and Citrus – 50cl – ExclusiviteitEnkele jaren geleden bouwden Troels Præst Andersen en Lars Toke Graugaard het voormalig pompstation van Aarhus in Sydhavnen om tot de eerste Deense distilleerderij sinds 1881. Ze vernoemden hun distilleerderij naar de mythische Viking god Njord die waakt over een vruchtbaar kustland. In de Spirit of Njord micro-distilleerderij worden maximaal 300 flessen per dag gedistilleerd. Hiervoor maken ze zoveel mogelijk gebruik van lokaal geplukte botanicals zoals duindoorbes, heide, spar en zeewier. De basisalcohol voor deze Njord Sun and Citrus wordt gestookt van mout en het overwegende citrusaroma is afkomstig van citroenmelisse, citroenverbena, citroenschil en sinaasschil. Voor de botanische complexiteit zorgen heidebloesem, Schotse roos, lindebloesem en hondsroos, terwijl rozemarijn, tijm en berkesap zorgen voor het herbale evenwicht. Op de achtergrond zijn blauwe bes en braambes aanwezig. Deze uitzonderlijke complexe gin van Deense topkwaliteit is exclusief te verkrijgen bij ginroom en zolang de voorraad strekt.