Daffy’s Small Batch Premium Gin – 70cl
Daffy’s Small Batch Premium Gin – 70cl€48,95 Oorspronkelijke prijs was: €48,95.€44,95Huidige prijs is: €44,95.Toevoegen aan winkelwagen
Daffy’s Small Batch Premium Gin – 70cl
Daffy’s Small Batch Premium Gin – 70clFrans graan, Libanese munt, Schots water en zorgvuldig uitgekozen London Dry botanicals geven deze Schotse gin zijn uniek-internationaal en zijdezacht karakter. Alle botanicals worden meerdere dagen geweekt in de pure alcohol uit de eerste distillatie die in Noord-Frankrijk gebeurt. In een koperen copper-pot still die doorgaans voor de distillatie van whisky gebruikt wordt, volgt daarna een lange distillatieperiode in London. Het resultaat wordt in Edinburgh gebotteld na toevoeging van Schots water. Daffy’s Gin ontleent zijn uniek karakter niet alleen aan dit tijdrovend productieproces, maar vooral aan de Libanese munt die wordt geoogst in de Bekaa vallei. Met een sterkte van 43,4% is Daffy’s de perfecte gin voor een Gin & Tonic of een Dry Martini. En met de fles van de hand van Robert McGinnis, bekend van verschillende posters van James Bondfilms, haal je zowaar een kunstwerk in huis: Gloednieuw en niet te missen!
€48,95 Oorspronkelijke prijs was: €48,95.€44,95Huidige prijs is: €44,95.Toevoegen aan winkelwagen
Indian Summer Gin – 70cl
Indian Summer Gin – 70clMet zijn frisse 46% alcohol, citrustoetsen en droge pit van amandelen en saffraan is de Indian Summer Gin de perfecte zomerse gin om je tuinfeesten op te fleuren. De klassieke droge stijl van de Indian Summer Gin wordt slim doorbroken door saffraan in de neus. In de aanzet eerder droog met citrustoetsen van citroen en sinaasappel, komt de warme gloed van saffraan net voor de afdronk om de hoek piepen. Mooi gedoseerd zet die de halflange afdronk in en krijgt tegengewicht van peper, jeneverbes en citrus. Klassiek met een twist, of hedendaags met een klassieke basis. Jij kiest!
Inverroche Gin Classic – 70cl
Inverroche Gin Classic – 70clNa vier jaar van experimenteren met een kleine stookketel en lokale botanische ingrediënten, openden Lorna en Rohan Scott in 2011 hun Inverroche distilleerderij bij het kustplaatsje Stillbaai in de Western Cape waar de Goukou rivier in de Indische Oceaan stroomt. Ze lanceerden meteen een gin-trilogie waarin fynbos de hoofdrol speelt: Inverroche Classic, Amber en Verdant. Inverroche is een samentrekking van het Keltische woord ‘Inver’ dat samenvloeiing betekent en het Franse woord ‘roche’ dat rots betekent. Fynbos is een verzamelnaam voor meer dan 9000 verschillende plantensoorten die in een dichte concentratie groeien in de Cape Floral Kingdom, één van de slechts zes zogenaamde floral kingdoms ter wereld. Voor de productie van de drie gins worden er telkens 20 tot 30 verschillende fynbos variëteiten gebruikt die op een verantwoorde manier worden geplukt.
De Inverroche Classic wordt gestookt met pure alcohol van suikerriet en het systeem van vapour infusion waarbij de botanicals in manden in de alcoholdampen worden gehangen. De fynbos in deze gin komt van de Limestone streek en zorgen voor een mooie prominente citrustoets met een florale achtergrond. De Fynbos zorgt voor een exotisch en intrigerend karakter met toetsen van roos, citrus en grassige jeneverbes.
Inverroche Gin Verdant – 70cl
Inverroche Gin Verdant – 70clNa vier jaar van experimenteren met een kleine stookketel en lokale botanische ingrediënten, openden Lorna en Rohan Scott in 2011 hun Inverroche distilleerderij bij het kustplaatsje Stillbaai in de Western Cape waar de Goukou rivier in de Indische Oceaan stroomt. Ze lanceerden meteen een gin-trilogie waarin fynbos de hoofdrol speelt: Inverroche Classic, Amber en Verdant. Inverroche is een samentrekking van het Keltische woord ‘Inver’ dat samenvloeiing betekent en het Franse woord ‘roche’ dat rots betekent. Fynbos is een verzamelnaam voor meer dan 9000 verschillende plantensoorten die in een dichte concentratie groeien in de Cape Floral Kingdom, één van de slechts zes zogenaamde floral kingdoms ter wereld. Voor de productie van de drie gins worden er telkens 20 tot 30 verschillende fynbos variëteiten gebruikt die op een verantwoorde manier worden geplukt.
De Inverroche Verdant wordt gestookt met pure alcohol van suikerriet en het systeem van vapour infusion waarbij de botanicals in manden in de alcoholdampen worden gehangen. De botanicals van deze gin komen uit de bergstreek en zorgen voor florale toetsen met aardse basisnoten. Na de distillatie ondergaat het distillaat een maceratie met dezelfde fynbos. Dit voegt een extra smaaklaag toe en een goud-groene schijn. De smaak is fris-floraal met een lichte aciditeit.
Raasay Hebridean Gin – 70cl
Raasay Hebridean Gin – 70clHet eiland Raasay is een van de kleinere eilanden in de Schotse Hebriden en is slechts 23 km lang en 5 km breed. Momenteel leven er nog amper 150 mensen op het eiland. Doorheen de geschiedenis was dit een ideaal te verdedigen territorium met heel wat illegale stookactiviteiten. De Isle of Raasay Distillery is de eerste distilleerderij die legaal op het eiland opereert en scoort hoge ogen met hun whisky’s. Deze Raasay Hebridean Gin wordt in dezelfde stookketel gedistilleerd waarbij de meer delicate botanicals door middel van vapour infusion worden toegevoegd. Lokaal geplukte jeneverbes zorgt voor een florale en houterige, spicy basis waartegen de andere botanicals goed gedijen. De warme, aardse smaak worden opgepept door citrustoetsen, florale noten en peperprikjes waarvoor onder andere zoete sinaasappel, gekonfijte citroenschil, korianderzaad, rabarberwortel, zoethout en cubeb peper zorgen. Een stevige, traditionele gin met een interessante smaakontwikkeling die het karakter van het eiland weerspiegelt.
Tanqueray Flor de Sevilla – 70cl
Tanqueray Flor de Sevilla – 70clTanqueray Flor de Sevilla – 70cl
Tanqueray Flor de Sevilla – 70clElk traditioneel ginhuis heeft een archief me daarin een schat aan opgetekende recepten die nooit het licht hebben gezien. In één van die recepten noteerde Charles Tanqueray meer dan 140 jaar geleden enige bijzonderheden over de aromatische kwaliteiten van de Seville Orange, een bitter-zoete sinaasappel met overweldigende aromatische kwaliteiten. Dit geschrift vormde de basis voor de creatie van deze Flor de Sevilla waarin, naast de traditionele botanicals van de Tanqueray Dry Gin, ook oranjebloesem en sinaasappelen uit Sevilla worden verwerkt. Het resultaat is een zomerse fris-mediterrane gin met tonnen citrus.