Fords London Dry Gin – 70cl
€33,95
Met zijn bedrijf The Eighty Six Co creëert de Amerikaan Simon Ford een aantal hoogkwalitatieve spirits voor de bartending en cocktail community. Voor elk van zijn spirits – Aylesbury Duck Vodka, Cana Brava Rum, Tequila Cabeza en Fords Gin – werkt hij samen met de beste distilleerderijen op deze planeet. Voor de productie van deze Fords London Dry Gin kwam hij als vanzelf terecht bij Charles Maxwell van de Thames Distillery. Omdat de gin expliciet bedoeld is als veelzijdig ingrediïent in cocktails, werd er een smaakanalyse gemaakt van alle klassieke cocktails. Dit resulteerde in een lijst van negen botanicals waarmee Maxwell aan de slag ging. De botanicals worden gedurende 15 uur gemacereerd in neutrale alcohol en gedistilleerd in de befaamde Thames Distillery in London. Daarna wordt de gin in bulk verscheept naar Mendocino County in California waar die met lokaal bronwater op een sterkte van 45% wordt gebracht. De fles werd speciaal ontworpen voor de barwereld met een ergonomische grip en bruikbare en eerlijke informatie op het label.
Uitverkocht
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 45% |
---|---|
Website | https://www.fordsgin.com/ |
Botanicals | cassia, citroen, engelwortel, jasmijn, jeneverbes, korianderzaad, orris, pompelmoes, sinaasappel |
Soort | Gin |
Land | UK |
Volume | 70 cl |
Tonic | Fever-Tree Indian tonic |
Beschrijving
Met zijn bedrijf The Eighty Six Co creëert de Amerikaan Simon Ford een aantal hoogkwalitatieve spirits voor de bartending en cocktail community. Voor elk van zijn spirits – Aylesbury Duck Vodka, Cana Brava Rum, Tequila Cabeza en Fords Gin – werkt hij samen met de beste distilleerderijen op deze planeet. Voor de productie van deze Fords London Dry Gin kwam hij als vanzelf terecht bij Charles Maxwell van de Thames Distillery. Omdat de gin expliciet bedoeld is als veelzijdig ingrediïent in cocktails, werd er een smaakanalyse gemaakt van alle klassieke cocktails. Dit resulteerde in een lijst van negen botanicals waarmee Maxwell aan de slag ging. De botanicals worden gedurende 15 uur gemacereerd in neutrale alcohol en gedistilleerd in de befaamde Thames Distillery in London. Daarna wordt de gin in bulk verscheept naar Mendocino County in California waar die met lokaal bronwater op een sterkte van 45% wordt gebracht. De fles werd speciaal ontworpen voor de barwereld met een ergonomische grip en bruikbare en eerlijke informatie op het label.