Gansloser Black Gin 2011 – 70cl
€47,99
Gansloser Black Gin 2011 is een absolute topgin van Duitse makelij die zeer harmonieus is opgebouwd uit maar liefst 74 botanicals uit 19 verschillende landen. Deze uitgebalanceerde gin opent met citrusnoten waaronder pompelmoes en sinaasappel, en evolueert verder met zacht-fris met pittige toetsen van kaneel en kruidnagel. De afdronk verraadt het gebruik van vanille en gember. De uiterst pure basisalcohol wordt gewonnen uit tarwe en gemoute gerst en wordt twaalfmaal gedistilleerd waarna die gefilterd wordt bij vriestemperatuur met actieve houtskool. De meeste botanicals worden vervolgens twaalf dagen in de alcohol gemacereerd en pas op het laatste moment voor de finale distillatie worden de kwetsbare botanicals toegevoegd. Daarna rust de gin nog een hele tijd bij 10°C vooraleer opnieuw te worden gebotteld in de typische matzwarte fles. Gansloser Black Gin 2011 wordt enkel in het voorjaar gedistilleerd zodat die tegen de vroege zomer de wijde wereld kan worden ingestuurd. Black is beautiful!
Uitverkocht
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 45% |
---|---|
Website | http://www.blackgin.de |
Botanicals | citroenschil, gember, jeneverbes, Kamille, kaneel, koriander, kruidnagel, laurier, sinaasappelschil |
Soort | Gin |
Merk | Gansloser |
Land | Duitsland |
Volume | 70 cl |
Tonic | Thomas Henry Tonic Water |
Beschrijving
Gansloser Black Gin 2011 is een absolute topgin van Duitse makelij die zeer harmonieus is opgebouwd uit maar liefst 74 botanicals uit 19 verschillende landen. Deze uitgebalanceerde gin opent met citrusnoten waaronder pompelmoes en sinaasappel, en evolueert verder met zacht-fris met pittige toetsen van kaneel en kruidnagel. De afdronk verraadt het gebruik van vanille en gember. De uiterst pure basisalcohol wordt gewonnen uit tarwe en gemoute gerst en wordt twaalfmaal gedistilleerd waarna die gefilterd wordt bij vriestemperatuur met actieve houtskool. De meeste botanicals worden vervolgens twaalf dagen in de alcohol gemacereerd en pas op het laatste moment voor de finale distillatie worden de kwetsbare botanicals toegevoegd. Daarna rust de gin nog een hele tijd bij 10°C vooraleer opnieuw te worden gebotteld in de typische matzwarte fles. Gansloser Black Gin 2011 wordt enkel in het voorjaar gedistilleerd zodat die tegen de vroege zomer de wijde wereld kan worden ingestuurd. Black is beautiful!