Green Ant Gin – 70cl
€69,95
Dat er down-under al eens een vijs loshangt, is een publiek geheim en dat ze dicht bij de natuur leven ook. Combineer die twee, gooi er een inheemse duurzame ondernemer tegenaan en je komt vanzelf tot de Green Ant Gin met… groene mieren. Op zijn zoektocht naar een duurzame economische activiteit voor zijn Larrakia volk dat de beheerders zijn van de Darwin regio, stichtte Daniel Motlop de Seven Seasons Distillery die volgens de traditionele zeven seizoenen werkt. Op het ritme van de natuur worden jaarlijks drie ton lokale ingrediënten geoogst die verwerkt worden in producten van de stokerij. Op die manier wordt de aboriginal cultuur in stand gehouden en stroomt er geld terug naar de gemeenschap die het land beheert. Voor deze droge gin worden groene mieren tijdens en na de distillatie toegevoegd, wat zorgt voor een scherpe citrussmaak. Florale toetsen van boobialla en warme spice van de eucalyptus olida of strawberry gum, citroenmirte en Tasmaanse peper zorgen voor diepte in deze uitzonderlijke gin.
Uitverkocht
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 42% |
---|---|
Website | https://www.seven-seasons.com.au/product/green-ant-gin-700-ml/ |
Botanicals | boobialla, citroenmirte, eucalyptusblad, groene mieren, jeneverbes |
Soort | Gin |
Merk | Seven Seasons |
Land | Australie |
Volume | 70 cl |
Tonic | Fever-Tree Indian tonic |
Beschrijving
Dat er down-under al eens een vijs loshangt, is een publiek geheim en dat ze dicht bij de natuur leven ook. Combineer die twee, gooi er een inheemse duurzame ondernemer tegenaan en je komt vanzelf tot de Green Ant Gin met… groene mieren. Op zijn zoektocht naar een duurzame economische activiteit voor zijn Larrakia volk dat de beheerders zijn van de Darwin regio, stichtte Daniel Motlop de Seven Seasons Distillery die volgens de traditionele zeven seizoenen werkt. Op het ritme van de natuur worden jaarlijks drie ton lokale ingrediënten geoogst die verwerkt worden in producten van de stokerij. Op die manier wordt de aboriginal cultuur in stand gehouden en stroomt er geld terug naar de gemeenschap die het land beheert. Voor deze droge gin worden groene mieren tijdens en na de distillatie toegevoegd, wat zorgt voor een scherpe citrussmaak. Florale toetsen van boobialla en warme spice van de eucalyptus olida of strawberry gum, citroenmirte en Tasmaanse peper zorgen voor diepte in deze uitzonderlijke gin.