Productdetails

Aanbieding!

Pinkster Agreeably British Gin – 70cl

42,95

Wanneer Stephen Marsh een gistallergie kreeg, moest hij zijn favoriete glas wijn of beer vaarwel zeggen en stortte hij zich in zijn huis in North Hertfordshire op het maken van fruitlikeuren. Zijn voorkeur voor de lokale frambozen werkte hij samen met Charles Maxwell van Thames Distillery – hij weer! – uit tot het recept voor de Pinkster gin. Behalve frambozen worden er nog vier andere botanicals mee gedistilleerd waaronder jeneverbes en zwarte peper. Na de distillatie van de basis worden er nog drie botanicals in het eindproduct gemacereerd waaronder alweer frambozen die voor de roze kleur zorgen. Die gemarineerde frambozen worden trouwens gerecupereerd en verkocht als ‘Boozy Berries’. De andere botanicals worden angstvallig geheim gehouden. Oorspronkelijk werd Pinkster Gin gedistilleerd in de Londense Thames Distillery, maar op zoek naar schaalvergroting verhuisde die in de zomer van 2014 naar G&J Greenall die grotere volumes aankan. Daar wordt Pinkster Gin sindsdien geproduceerd onder de supervisie van meester-distileerder Joanne Moore. De neus opent met flink wat jeneverbes en peper en de duidelijke aanwezigheid van framboos die ook op de tong vrij spel heeft. Toch is de framboos nooit te overheersend aanwezig. Hoewel dit een zoetere gin is, houden de jeneverbes en de zwarte peper alles mooi in balans. Laat je vooral niet misleiden door het lagere alcoholgehalte dat niets afdoet aan de volle en goed ontwikkelde smaak. Agreeably British, agreeably different.

Slechts 1 resterend op voorraad

Vergelijk
Artikelnummer: SKU-GRPINKSTER-70 Categorieën: ,

Deel dit product

Extra informatie

Alcohol

37,5%

Website

https://www.pinkstergin.com/

Botanicals

aardbei, framboos, jeneverbes, zwarte peper

Soort

Gin

Land

Engeland

Volume

70 cl

Tonic

Thomas Henry Tonic Water

Beschrijving

Wanneer Stephen Marsh een gistallergie kreeg, moest hij zijn favoriete glas wijn of beer vaarwel zeggen en stortte hij zich in zijn huis in North Hertfordshire op het maken van fruitlikeuren. Zijn voorkeur voor de lokale frambozen werkte hij samen met Charles Maxwell van Thames Distillery – hij weer! – uit tot het recept voor de Pinkster gin. Behalve frambozen worden er nog vier andere botanicals mee gedistilleerd waaronder jeneverbes en zwarte peper. Na de distillatie van de basis worden er nog drie botanicals in het eindproduct gemacereerd waaronder alweer frambozen die voor de roze kleur zorgen. Die gemarineerde frambozen worden trouwens gerecupereerd en verkocht als ‘Boozy Berries’. De andere botanicals worden angstvallig geheim gehouden. Oorspronkelijk werd Pinkster Gin gedistilleerd in de Londense Thames Distillery, maar op zoek naar schaalvergroting verhuisde die in de zomer van 2014 naar G&J Greenall die grotere volumes aankan. Daar wordt Pinkster Gin sindsdien geproduceerd onder de supervisie van meester-distileerder Joanne Moore. De neus opent met flink wat jeneverbes en peper en de duidelijke aanwezigheid van framboos die ook op de tong vrij spel heeft. Toch is de framboos nooit te overheersend aanwezig. Hoewel dit een zoetere gin is, houden de jeneverbes en de zwarte peper alles mooi in balans. Laat je vooral niet misleiden door het lagere alcoholgehalte dat niets afdoet aan de volle en goed ontwikkelde smaak. Agreeably British, agreeably different.