Spicy Fox Bruges Premium Gin – 70cl
€49,95
Omdat ze in volle corona-lockdown geen feest kon geven voor haar veertigste verjaardag, besloot de Brugse Betty Devos van het hotel Jan Brito om haar feestbudget te besteden aan de creatie van een gin met poer die haar naam zou dragen. Hiervoor ging ze in zee met de Kempense Sterkstokers die haar ideeën omzetten in deze knaller van 46% alcohol. Naast het gebruik van vijf gangbare botanicals zin de complexiteit en het specifieke karakter van deze gin vooral te danken aan het gebruik van zeven karakteristieke botanicals. De gin opent fris met toetsen van eucalyptus die goed gedijen tegen de aardse achtergrond van rozemarijn. Rabarber zorgt voor een fruitig accentje en geeft de gin body, samen met duivelsklauw en iriswortel. De exotische toets dankt de gin aan het gebruik van bergamot die ook wat citrus toevoegt. Het spicy karakter, ten slotte, ontleent de gin aan het gedoseerde gebruik van habanero peper.
Slechts 2 resterend op voorraad
VergelijkExtra informatie
Alcohol | 46% |
---|---|
Website | https://spicyfox.be/ |
Botanicals | bergamot, duivelsklauw, eucalyptusblad, habanero peper, iriswortel, jeneverbes, rabarber, rozemarijn |
Soort | Gin |
Land | België |
Volume | 70 cl |
Tonic | Fever-Tree Indian tonic |
Beschrijving
Omdat ze in volle corona-lockdown geen feest kon geven voor haar veertigste verjaardag, besloot de Brugse Betty Devos van het hotel Jan Brito om haar feestbudget te besteden aan de creatie van een gin met poer die haar naam zou dragen. Hiervoor ging ze in zee met de Kempense Sterkstokers die haar ideeën omzetten in deze knaller van 46% alcohol. Naast het gebruik van vijf gangbare botanicals zin de complexiteit en het specifieke karakter van deze gin vooral te danken aan het gebruik van zeven karakteristieke botanicals. De gin opent fris met toetsen van eucalyptus die goed gedijen tegen de aardse achtergrond van rozemarijn. Rabarber zorgt voor een fruitig accentje en geeft de gin body, samen met duivelsklauw en iriswortel. De exotische toets dankt de gin aan het gebruik van bergamot die ook wat citrus toevoegt. Het spicy karakter, ten slotte, ontleent de gin aan het gedoseerde gebruik van habanero peper.