Productdetails

Bertha’s Revenge Small Batch Irish Milk Gin – 70cl

48,95

Bertha’s Revenge Small Batch Irish Milk Gin is een hommage aan Big Bertha, de oudste koe ter wereld die in 1993 op 48-jarige leeftijd verhuisde naar de eeuwige weiden nadat ze in totaal 39 keer had gekalfd. Als basis voor deze small batch gin – er worden slechts 100 flessen per batch gedistilleerd – gebruiken Justin Green en Anthony Jackson ethylalcohol gewonnen uit melkwei, een gouden tip van master-distiller Charles Maxwell van de Thames Distilery. Door de toevoeging van gist worden de melksuikers in de melkwei omgezet in alcohol en wordt een afvalproduct opgewaardeerd. Een impressionante mengeling van 18 botanicals macereert voor geruime tijd in de kleine 125l koperen distileerketel in Ballyvolane House in Castlelyons (Cork) vooraleer de trage distillatie wordt ingezet. Het distillaat wordt vervolgens met vers bronwater versneden tot een sterkte van 42%. Deze curieuze gin heeft een vol en spicy karakter met kardemom, kruidnagel en kaneel in de hoofdrol die aangevuld wordt met de zoetheid van zoethout en lievevrouwbedstro. De romige textuur van de wei-alcohol zorgt voor een extra ervaring. Perfect om puur te drinken, met een geut water of met je favoriete tonic.

Uitverkocht

Vergelijk
Artikelnummer: SKU-GRBERTHASREVENGE-70 Categorie:

Deel dit product

Extra informatie

Alcohol

42%

Website

http://ballyvolanespirits.ie/

Botanicals

amandel, bittere en zoete sinaasappel, citroen, engelwortel, iriswortel, jeneverbes, kaneel, Kardemom, komijn, korianderzaad, Kruidnagel, lievevrouwbedstro, Limoen, pompelmoes, vlierbloesem, zoethout, zwartmoeskervel

Soort

gin

Land

Ierland

Volume

70 cl

Tonic

Fever-Tree Indian tonic

Beschrijving

Bertha’s Revenge Small Batch Irish Milk Gin is een hommage aan Big Bertha, de oudste koe ter wereld die in 1993 op 48-jarige leeftijd verhuisde naar de eeuwige weiden nadat ze in totaal 39 keer had gekalfd. Als basis voor deze small batch gin – er worden slechts 100 flessen per batch gedistilleerd – gebruiken Justin Green en Anthony Jackson ethylalcohol gewonnen uit melkwei, een gouden tip van master-distiller Charles Maxwell van de Thames Distilery. Door de toevoeging van gist worden de melksuikers in de melkwei omgezet in alcohol en wordt een afvalproduct opgewaardeerd. Een impressionante mengeling van 18 botanicals macereert voor geruime tijd in de kleine 125l koperen distileerketel in Ballyvolane House in Castlelyons (Cork) vooraleer de trage distillatie wordt ingezet. Het distillaat wordt vervolgens met vers bronwater versneden tot een sterkte van 42%. Deze curieuze gin heeft een vol en spicy karakter met kardemom, kruidnagel en kaneel in de hoofdrol die aangevuld wordt met de zoetheid van zoethout en lievevrouwbedstro. De romige textuur van de wei-alcohol zorgt voor een extra ervaring. Perfect om puur te drinken, met een geut water of met je favoriete tonic.