Productdetails

Aanbieding!

Ferdinand’s Saar Dry Gin + Copper Mug Gift Set – 50cl

41,50

Het drielandenpunt Frankrijk-Luxemburg-Duitsland is de thuishaven van de befaamde Riesling wijnen die geroemd worden voor hun frisheid, kruidigheid en uitstekende balans. Dat een gin die het karakter van deze streek weerspiegelt een distillaat van de Riesling druif zou bevatten, was dan ook de logica zelve voor meester-distilleerder Andreas Vallendar. Met wijnmaakster Dorothee Zilliken vond hij een partner in crime. Deze uitzonderlijke gin wordt gedistilleerd op basis van zelf gestookte neutrale alcohol van lokaal verbouwd graan en een dertigtal lokale bontanicals, zoals kweepeer, hopbloesem, citroentijm, rozenbottel, lavendel en sleedoornbes. Het bijzondere aan deze one-shot distillatie is dat de meer delicate botanicals in de vapour infusion mand gaan terwijl de andere botanicals direct in de spirit worden gemacereerd. Na de distillatie wordt Riesling toegevoegd wat voor een zoet, zuur en fruitig karakter zorgt. Deze hoofdzakelijk florale gin heeft mooie citrustoetsen terwijl de jeneverbes nooit ver weg is. De Riesling is duidelijk aanwezig en het gebruik van gember en amandel houdt de florale escapades van roos en lavendel mooi in bedwang. De zeer geslaagde synergie tussen wijn en gin maakt van deze Ferdinand’s Saar Dry Gin een gewild buitenbeentje.

Uitverkocht

Vergelijk
Artikelnummer: SKU-GR-FERDINANDSSAARMUG-50 Categorieën: ,

Deel dit product

Extra informatie

Alcohol

44%

Website

http://www.saar-gin.com

Botanicals

amandel, citroentijm, engelwortel, gember, hopbloesem, jeneverbes, koriander, kweepeer, lavendel, Rieslingdruif, roos, rozenbottel, sleedoornbes…

Soort

Gin

Land

Duitsland

Volume

50 cl

Tonic

Fentimans Tonic Water

Beschrijving

Het drielandenpunt Frankrijk-Luxemburg-Duitsland is de thuishaven van de befaamde Riesling wijnen die geroemd worden voor hun frisheid, kruidigheid en uitstekende balans. Dat een gin die het karakter van deze streek weerspiegelt een distillaat van de Riesling druif zou bevatten, was dan ook de logica zelve voor meester-distilleerder Andreas Vallendar. Met wijnmaakster Dorothee Zilliken vond hij een partner in crime. Deze uitzonderlijke gin wordt gedistilleerd op basis van zelf gestookte neutrale alcohol van lokaal verbouwd graan en een dertigtal lokale bontanicals, zoals kweepeer, hopbloesem, citroentijm, rozenbottel, lavendel en sleedoornbes. Het bijzondere aan deze one-shot distillatie is dat de meer delicate botanicals in de vapour infusion mand gaan terwijl de andere botanicals direct in de spirit worden gemacereerd. Na de distillatie wordt Riesling toegevoegd wat voor een zoet, zuur en fruitig karakter zorgt. Deze hoofdzakelijk florale gin heeft mooie citrustoetsen terwijl de jeneverbes nooit ver weg is. De Riesling is duidelijk aanwezig en het gebruik van gember en amandel houdt de florale escapades van roos en lavendel mooi in bedwang. De zeer geslaagde synergie tussen wijn en gin maakt van deze Ferdinand’s Saar Dry Gin een gewild buitenbeentje.